پایه های چرخ خیاطی
پایه از لوازم جانبی هر چرخ خیاطی است که گاهی همراه باخود چرخ خیاطی به مشتری فروخته می شود و گاهی آنها را در صورت نیاز میتوان جدا گانه خرید .این پایه برای چرخ های مختلف تغییراتی دارد. در این مقاله تمام پایه های چرخ خیاطی آورده شده است … پایه های چرخ خیاطی
انواع پایه چرخ خیاطی
ما در این مطلب به معرفی 25 پایه چرخ خیاطی همراه با عکس میپردازیم، امیدوارم این مطلب برایتان مفید باشد.
معرفی 25 پایه چرخ خیاطی همراه با تصویر
۱ ـ پایه های ساده دوزی :
دو گونه پایه ساده داریم ، قادر به دوختهای ساده و در برخی از اوقات دوختهای زیگزاگی هستند. به گونهای که پایههای ساده دارای شکاف کاملاً باز، علاوه بر ساده دوزی میتوانند دوخت زیگزاگی را نیز بر روی پارچه انجام دهند .
پایه های ساده دوزی
اما پایههایی که دارای شکاف نیمباز هستند تنها قادر به انجام دوخت ساده بر روی پارچه میباشند.
۲ ـ پایه های سر دوز :
این پایهها برای دوختهای زیگزاگی در قسمت لبههای پارچه مورد استفاده قرار میگیرند و مانع از جمع شدن پارچه در هنگام دوخته شدن میشوند. این پایهها بیشتر در چرخهای سر دوز که برای پسدوزی پارچهها به کار میروند مورد استفاده قرار میگیرد.
پایه های سر دوز
۳ ـ پایه کوک شل و ریشه زن
۴ـ پایه های زیپ دوزی
پایههای زیپ دوزی ارائه شده برای چرخهای خیاطی از تنوع زیادی برخوردار هستند؛ زیرا پایههایی که برای دوخت زیپهای دو طرفه مانند زیپهای کاپشنها مورد استفاده قرار بگیرد. با پایههای زیپ دوزی ساده کاملاً متفاوت خواهد بود .
پایه های زیپ دوزی
۵ ـ پایه پس دوز
برای پایین لباس و شلوار و دامن انجام می شود و باعث تمیز دوزی می شود به طوری که هیچ دوختی در روی لباس مشخص نیست .
پایه پس دوز
۶ ـ پایه کردونه دوزی یا ساتن دوزی
این پایهها که بیشتر برای دوخت تکه دوزی مورد استفاده قرار میگیرد. زیگزاکهای ریز و ظریفی را در کنار هم جهت زیباتر شدن دوخت قرار میدهد و در هنگام دوخت نیز، دوخت نیم گرد زیبایی را بر روی پارچه به وجود میآورد.
پایه کردونه دوزی یا ساتن دوزی
۷ ـ پایه لب لول
مناسب تا کردن لبه پارچه به صورت یک لایه مانند پایین دامن های کلوش ، برش های حلزونی شکل و پارچه های حریر بوده و بسیار کاربردی است.
طریقه عملکرد پایه : پایه را نصب کرده چند میلی متر از لبه پارچه پارچه را به طرف رو تا کرده و داخل پایه قرار دهید .هنگام دوخت پارچه را با دست به داخل پایه هدایت کرده و دوخت را تا پایان ادامه دهید .
پایه لب لول
۸ ـ پایه مغزی دوزی
طراحی شده جهت دوخت مغزی و نوار اریب کاربرد دارند. شما تنها باید نوار اریب یا مغزی را در جهت مورد نظر قرار داده و توسط این پایهها بدوزید. این پایهها به شما کمک میکند تا بدون اینکه پارچه در زیر پایه لیز بخورد و منحرف شود. بتوانید نوار اریب یا مغزی را در قسمت مورد نظر به طور مناسب بدوزید.
پایه مغزی دوزی
۹ ـ زنجیره دوزی :
این پایهها دارای لبه برگردی در قسمت سری خود هستند؛ که ابتدا باید پارچه درون این لبهها قرار بگیرد و سپس دوخته شود. از این پایهها جهت دوخت زیگزاگ و دوخت ساده میتوان استفاده کرد؛ اما باید توجه داشته باشید که در هنگام استفاده از دوختهای زیگزاگی طول دوخت از طول لبه پارچه بیشتر نباشد.
پایه چرخ خیاطی زنجیره دوزی
۱۰ ـ پایه قیطان دوزی
این نمونه از پایههای طراحی شده دارای شیاره نسبتاً کلفت و ضخیمی در قسمت زیرین پایه هستند؛ که قیطان درون این قسمت قرار گرفته و برای دوخت مورد استفاده قرار میگیرد.
11ـ پایه مخصوص نخ ماهیگیری:
برای دوخت نخ ماهیگیری میتوانید از پایه لول هم استفاده کنید.
پایه مخصوص نخ ماهیگیری
۱۲ـ پایه رگه دوزی :
به کمک این پایه می توان رگه دوزی با فاصله 5 تا 11 میلی متر ایجاد کرد. از رگه دوزی جهت تزئینات روی لباس استفاده می شود.
پایه رگه دوزی
۱۳ـ پایه دکمه دوزی
در بسیاری ازموارد دوخت دکمه با دست،هم وقت زیادی میگیرد و هم دوخت از استقامت کافی برخودار نیست.دوخت دکمه با استفاده از چرخ به شما این امکان را می دهد که از وقت خود نهایت استفاده را ببرید و در ضمن از استحکام دکمه اطمینان لازم را داشته باشید
۱۴ـ پایه جا دگمه
برای دوختن جادکمه ای هایی یکسان مورد استفاده قرار می گیرد.
پایه جادکمه
۱۵ ـ پایه ابر دوزی
پایه ابر دوزی
۱۶ـ پایه رفو
اين پايه چرخ خياطي براي دوخت روفو، گلدوزي و يا تكه دوزي كه نياز است پارچه زير پايه با دست جابه جا شود مناسب است.
پايه روفو، گلدوزي و تكه دوزي چرخ خیاطی خانگی
۱۷ ـ پایه تکه دوزی
پایه تکه دوزی
۱۸ ـ چشمه دوزی
پایه چین پلیسه
۲۰ـ پایه چین سوزنی
پایه چین سوزنی
۲۱ ـ پایه های غلطکی
پایه های غلطکی
۲۲ـ پایه ضخیم دوز
پایه ضخیم دوز
۲۳ـ پایه پاکدوزی با برش
۲۴ ـ پایه چند کاره
۲۵ ـ پایه شکوفه دوزی
پایه شکوفه دوزی
(این پایه را بنام پایه دور دوزی هم می شناسند و با هر نوع ژتونی می توانید گل هایی با پرهای زیاد بدوزید . این پایه در دو نوع کوچک و بزرگ عرضه می شود که نوع بزرگ آن برای چرخ ژانومه ۸۰۲ مناسب است . بسته بندی این پایه دارای دو کارگاه و یک فنر برای محکم کردن پارچه روی کارگاه و یک عدد پایه شکوفه دوزی است. روش کارگاه کشیدن : سطح صاف کارگاه روی پارچه قرار می گیرد سپس پارچه و کارگاه را برگردانده و فنر را داخل شیار کارگاه روی پارچه می اندازیم در پنجمین شکل طرح دوخته شده ( البته هنوز مهارت کافی برای دوخت آن پیدا نکرده ام ) داخل کارگاه نشان داده شده .
قراردادن پایه روی کارگاه : بعد از وصل پایه به میله پایه چرخ طوری که اهرم پایه روی میله وصل سوزن قرار گیرد خار روی پایه باید روی شیار کارگاه قرار گیرد و برای درست قرار گرفتن می توانید قسمت شفاف پایه را با دست در جهت عقربه ساعت بچرخانید)
پایه های چرخ خیاطی